سال 1401 سال تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین(مقام معظم رهبری)
صفحه اصلی|تماس با ما|پست الکترونیک|نقشه سایت|رسيدگي به شكايات|پرسشهای متداول|عضویت|ارتباط با مسئولین|English


  چاپ        ارسال به دوست

در برنامه زنده رادیویی ایلام و توسعه

تبیین فعالیت های اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان ایلام

 آموزش و کسب مهارت مهمترین نیازهای جوانان ایلامی برای اشتغال به نظر می رسد بحثی که سازمان های مرتبط با موضوع باید راهکاری جدی برای این بخش در نظر بگیرند.

 

آموزش کسب و کار از دیدگاه مثبت هنگامی پدیدار می شود که ساختار اقتصادی کشور توان جذب نیروی انسانی ماهر و متخصص ماهر را در زمینه های گوناگون و مختلف به صورت کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت فراهم آورد.

آموزش فنی و حرفه ای یعنی مرتبط کردن آموزش با دنیای کار برای بهبود وضعیت اشتغال جوانان و کاهش میزان بیکاری. امروز نیز استان ایلام که به عنوان یکی از مناطق محروم کشور شناخته می شود، با مشکل بیکاری مواجه بوده و بخش مهمی از علل بیکاری در استان نداشتن مهارت کافی در بین جوانان است.

فعالیت ۱۴ مرکز آموزش فنی و حرفه ای در ایلام

رضا نصری مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای ایلام در این زمینه در گفتگو با  برنامه ایلام و توسعه  اظهار داشت: استان ایلام دارای ۱۴ مرکز آموزشی در بخش دولتی و ۲۵۰ آموزشگاه آزاد در بخش خصوصی است که در خصوص آموزش های فنی و حرفه ای فعالیت دارند.

وی افزود: در بخش آموزش های فنی و حرفه ای ۱۰۷ کارگاه آموزشی مختلف وجود دارد که ۲۲۰ حرفه مختلف آموزشی را در ۴ بخش کشاورزی، صنعت، خدمات، فرهنگ و هنر در مراکز ثابت، سیار شهری، آموزش در پادگان ها، زندان ها و نیز ندامتگاه ها در بخش های روستایی ، عشایری، جوار کارخانجات ، صنایع و صنوف متقاضی ارائه می شود.

مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای ایلام اضافه کرد: از ابتدای سال تاکنون 912دوره مختلف آموزشی در این ۴ بخش ارائه شده که در حدود ۱۲ هزار و 7۰۰ نفر در بخش دولتی و ۶ هزار نفر در بخش خصوصی آموزش های لازم را دریافت کردند.

وی تصریح کرد: در بخش کشاورزی، صنعت، خدمات، فرهنگ و هنر حدود  چهار هزار استاندارد مدون کد دار را داریم که این کدها استانداردهای شغل در سطح دنیا است و افرادی که این مهارت ها را بگذرانند گواهینامه ای دریافت می کنند که این گواهینامه در سطح بین الملل با این کدها معتبر است.

آموزش اشتغال به روستائیان و عشایر استان

نصری با اشاره به این که در بخش های مختلف آموزش های فنی و حرفه ای ارائه می شود، تصریح کرد: با توجه به این که در بخش های مختلف و در حوزه های مختلفی این آموزش ها را داریم در زندان ها برای این که برگشت به زندان بعد از آزادی کاهش پیدا کند آموزش های متعددی ارائه می شود که خوشبختانه آمار برگشت به زندان ما در استان ایلام نسبت به دیگر استان ها از سطح پایین تری برخوردار است.

وی افزود: همچنین برای روستائیان و عشایر بیشتر رشته هایی که اشتغال محلی و منطقه ای را ارائه می دهد، آموزش می دهیم به عنوان مثال در حوزه عشایر امسال نخ ریسی سنتی را برای اولین بار در این حوزه اجرا کردیم، با توجه به این که پشم زیادی در سطح استان تولید می شود و این بدون فرآوری به استان های دیگر صادر می شود، این آموزش باعث شد هم اکنون نزدیک برای  ۵۰ نفر از زنان ایجاد شغل کند.

 

مدیر کل اموزش و فنی و حرفه ای استان ایلام بیان داشت: تا به این لحظه ۱۵۸ نفر را در سامانه رصد که سامانه معتبر ملی اشتغال است و افرادی بودند که از قبال آموزش های فنی و حرفه ای اشتغال برای این افراد ایجاد شده، ثبت نام شده اند.

آموزش رشته های مورد نیاز استان

وی ادامه داد:  در بسیاری از اشتغال هایی که در سطح استان هستند ردپای آموزش فنی و حرفه ای وجود دارد، اما فنی و حرفه ای در فرآیند اشتغال موثر است. شاید تولید کننده اشتغال نباشد، اما یکی از اعضای موثر در فرآیند اشتغال و ایجاد آن آموزش های مهارتی است.

نصری افزود: هر ساله با توجه به نیاز بازار کار یک سری رشته های جدید را که متقاضی وجود دارد به دیگر رشته اضافه می کنیم. امسال با توجه به تولید پشم برای روستائیان و عشایر بحث آموزش ریسندگی نیمه صنعتی را داشتیم، در مرکز آموزش خواهران ایلام بحث قلم زنی، منبت کاری، معرق بر روی کاشی و سرامیک را داشتیم.

وی گفت: جهت آموزش آقایان نیز پمپ های CNG، برق خودرو درجه یک، تولید بلدرچین، نقشینه بر روی کاشی و سرامیک را داشتیم و همچنین بحث آموزش طلا و جواهر سازی که بهرای اولین بار امسال در استان استارت آن زده شد. امیدوار هستیم بتوانیم در اواسط اسفند ماه شاهد پذیرش اولین گروه از کارآموزان این رشته در استان باشیم.

تجهیز کارگاه های آموزشی

طی تفاهم نامه صورت گرفته فی مابین سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و سازمان اموال تملیکی امسال 500 دستگاه خودرو تملیک شده از قاچاقچیان جهت تجهیز 310 کارگاه آموزشی در سطح کشور تحویل سازمان گردید که سهم استان 10 دستگاه خودرو می باشد که امروز تحویل استان گردید . همچنین از محل اعتبارات استانی امسال دو میلیارد و پانصد میلیون ریال جهت تجهیز کارگاه های استان هزینه گردید.

 


٠٩:٠٦ - دوشنبه ٧ اسفند ١٣٩٦    /    شماره : ١٦٢٥    /    تعداد نمایش : ٩٢٢







منو اصلی
عنوان

 

 

 

 

آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 525542 | بازدید امروز : 82 | کل بازدید : 3440694 | بازدیدکنندگان آنلاين : 1 | زمان بازدید : 0/5937