سال 1401 سال تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین(مقام معظم رهبری)
صفحه اصلی|تماس با ما|پست الکترونیک|نقشه سایت|رسيدگي به شكايات|پرسشهای متداول|عضویت|ارتباط با مسئولین|English


  چاپ        ارسال به دوست

علی اوسط هاشمی :

توسعه اقتصاد دریا محور با توانمندسازی مهارتی در استان های ساحلی محقق می شود

علی اوسط هاشمی، معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در دیدار با مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در شرایط کنونی به جای اقتصاد نفت محور باید به سمت دریا محوری حرکت کنیم تا بتوانیم بسیاری از چالش های اقتصادی و فشارهای ناشی از تحریم ها را پشت سر بگذاریم.

به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، علی اوسط هاشمی، معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با محمد راستاد، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی پیرامون ارتقای مهارت و استفاده از ظرفیت مناطق دریایی و بندری کشور، دیدار و گفتگو کرد.

وی با اشاره به اینکه یکی از اولویت های سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور توانمندسازی مهارت محور در 7 استان ساحلی است، گفت: در شرایط کنونی به جای اقتصاد نفت محور باید به سمت دریا محوری حرکت کنیم تا بتوانیم بسیاری از چالش های اقتصادی و فشارهای ناشی از تحریم ها را پشت سر بگذاریم.

وی ادامه داد: سازمان بنادر و دریانوردی، ظرفیت فعالیت در سطح ملی و بین المللی به ویژه در مناطق بندری را دارد که می توان از آن در راستای منافع کشور استفاده کرد و بخشی از بیکاری و محرومیت این مناطق را بر طرف کرد.

هاشمی اظهار داشت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور عناصر: استاندارد حِرَف و مشاغل، سنجش مهارت و صلاحیت حرفه ای و اعطای گواهی نامه مهارت را در اختیار دارد که استفاده از آن و تلفیق با سرمایه های در اختیار بنادر و دریانوردی می تواند در رفع معضل بیکاری در استان های ساحلی جریان ساز شود.

معاون وزیر تعاون در این رابطه افزود: تا کنون 5400 استاندارد شغلی و شایستگی تدوین شده و مقرر شده است که 2000 استاندارد تا پایان سال 1399، معطوف به مشاغل نوین به آن افزود شود.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه دامنه فعالیت سازمان در حوزه سنجش مهارت و صلاحیت حرفه ای بسیار وسیع است، افزود: برگزاری آزمون در تمام مراکز آموزش فنی و حرفه ای ثابت (دولتی) و آموزشگاه های آزاد بر عهده سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور است  و در نهایت به صدور گواهینامه مهارت با اعتبار در سطح بین المللی می انجامد.

معاون وزیر کار تصریح کرد: گواهی نامه های مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه قابل ترجمه است و اعتبار جهانی دارد به طوری که از دانشنامه های دانشگاهی هم معتبرتر است و فرصت احراز شغل در خارج از کشور را فراهم کند.

 هاشمی افزود: آموزشگاه هایی که از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور مجوز تأسیس می گیرند می توانند خارج از کشور شعبه دوم  نیز داشته باشند.

در ادامه این نشست، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با اشاره به فعالیت مراکز آموزش فنی و حرفه ای جوار دانشگاه و جوار صنعت از تأسیس مرکز آموزش جوار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در اواخر دی ماه سال جاری خبر داد.

هاشمی افزود: بر اساس تقاضای مراکز تولیدی و صنعتی، امکان تأسیس مراکز آموزش فنی و حرفه ای جوار صنعت را داریم.

علی اوسط هاشمی سپس به ضرورت ارتباط آموزشی مستمر بین دو دستگاه اشاره و بیان کرد: باید نقشه راهی برای چگونگی ارتباط آموزشی بادوام طراحی کرده و بر اساس آن  فرصت های شغلی را با توجه به نرخ بالای بیکاری فراهم کنیم به طوری که در آن جذب نیروی با مهارت و دارای گواهی نامه، اولویت داشته باشد.

هاشمی در این زمینه دیدار ایجاد میز کار مشترک برای تسهیل و تسریع در همکاری و تعاملات آتی دو دستگاه را پیشنهاد داد.

وی ادامه داد: یکی از مطالبات ما می تواند الزام پیمانکاران پروژه های کلان به  جذب نیروهای با مهارت باشد تا در جامعه تفاوت نیروی ماهر و نیروی فاقد مهارت مشخص شود.

برای ایجاد دپارتمان  تربیت مربی در حوزه دریانوردی  آمادگی داریم

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در ادامه بیان کرد: در کل کشور مرکز تربیت مدرس، مرکز پردیس فرهنگیان و مرکز تربیت مربی سازمان (در استان البرز) برای تربیت مربی وجود دارد.

هاشمی اعلام کرد: آمادگی داریم تا دپارتمانی برای تربیت مربیان حوزه دریانوردی تأسیس کنیم  و در تمام مراکز بندری، مراکز تخصصی راه اندازی شود.

وی افزود:کارگاه های آموزشی ما می تواند منطبق با گرایش، رویکردها و مطالبات سازمان بنادر و دریانوردی تغییر کاربری داده و در هفت منطقه ساحلی مراکز آموزشی تأسیس کنیم.

هاشمی در این زمینه به تجربه موفق با شرکت گاز و شبیه سازی کار واقعی در کارگاه آموزشی اشاره کرد.

معاون وزیر کار در همین زمینه پیشنهاد انعقاد تفاهم نامه مشترک را مطرح و تصریح کرد: پایه گذاری نظام آموزشی و مهارتی که به ارتقای ضریب مهارتی، تدوین استانداردهای مورد نیاز و تأمین نیروی کار بینجامد باید در این تفاهم نامه گنجانده شود.

وی در ادامه گفت: باید به ارتقای سرمایه های اجتماعی در مناطق دریایی و بندری فکر کنیم زیرا با توجه به شرایط اقلیمی و محدودیت منابع آب، در مرکز کشور به سمت اقتصاد سبز حرکت می کنیم و بی شک آینده از آنِ «ساحل نشینان» است و 7 استان ساحلی با 500 کیلومتر ساحل، آینده مهارتی درخشانی خواهند داشت.

این گزارش می افزاید: در ادامه محمد راستاد، مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور گفت: سازمان بنادر و دریانوردی مسئول امور کشتیرانی تجاری و بنادر بازرگانی در کشور است و سالانه 240 میلیون تُن تولیدات  و ظرفیت جابجایی دارد.

راستاد افزود: سازمان بنادر و دریانوردی آمادگی دارد تا با انعقاد تفاهم نامه، برای آموزش نیروی ماهر در حوزه های مختلف مشاغل دریایی، عملیات اجرایی با سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور را آغاز کند.




١٦:١٢ - يکشنبه ٦ بهمن ١٣٩٨    /    شماره : ٢٤٠٠    /    تعداد نمایش : ٥٢٤







منو اصلی
عنوان

 

 

 

 

آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 523932 | بازدید امروز : 37 | کل بازدید : 3437164 | بازدیدکنندگان آنلاين : 1 | زمان بازدید : 0/3750