سال 1401 سال تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین(مقام معظم رهبری)
صفحه اصلی|تماس با ما|پست الکترونیک|نقشه سایت|رسيدگي به شكايات|پرسشهای متداول|عضویت|ارتباط با مسئولین|English


  چاپ        ارسال به دوست

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور:

دپارتمان های کفش و فرش در استان آذربایجان شرقی راه اندازی می شود/ مهارت، مسیر برون رفت کشور از مدرک گرائی است

معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در شورای مهارت استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه مهارت مسیر برون رفت کشور از مدرک گرایی است، گفت: جایگاه دپارتمان های کفش و فرش در استان آذربایجان شرقی است.

به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، با حضور علی اوسط هاشمی، معاون وزیر کار و رئیس سازمان و محمد رضا پور محمدی، استاندار آذربایجان شرقی، شورای مهارت استان 11 خرداد ماه در محل استانداری برگزار شد.

هاشمی در جلسه‌ی شورای  مهارت استان آذربایجان شرقی، با اشاره به نزدیک بودن سالگرد ارتحال حضرت امام(ره)، گفت: امام خمینی (ره) فردی بود که توانست مرجعیت ملت در اداره‌ی کشور را به زیبایی زینت ببخشد، استکبار زدایی را در کشور رقم‌ بزند و حاکمیت مطلق برای تعیین سرنوشت را به خودِ ملت بسپارد.

وی تصریح کرد: این نگرش و نوع نگاه می‌تواند قدرت زا و پشتوانه پیشرفت و ترقی یک ملت باشد که باید به خوبی از آن صیانت کنیم.

معاون وزیر کار با بیان اینکه سفر به آذربایجان شرقی سیزدهمین سفر استانی وی می باشد، گفت: مهم‌ترین سرمایه استان آذربایجان شرقی سرمایه‌ی انسانی است.

هاشمی افزود: انسان های فرهیخته و پر آوازه‌ بخشی از سرمایه ملی ایران  و حاصل رویش در دیار آذربایجان است که باعث افتخار ملی است و ما نیز به آن می بالیم.

وی با بیان این‌که شورای مهارت برگرفته از چهار شورای رفاه، کار، اشتغال و آموزش، مدیریت و مهارت است، گفت: تمدن ایران گواه بر پیشتازی ایرانیان در مهارت بوده است و بخشی از وزن امروز استان‌های کشور را از استادان و معماران اهل مهارتی می‌دانیم که‌ ایران را جزو دهمین قطب گردشگری جهان کرده‌اند. هاشمی تأکید کرد: در هر نقطه‌ای از ایران قدم بزنیم‌ همه‌ی آثار حاصل معماری و مهارت، توانمندی و ظرفیت ایرانیان بوده است و به هر موزه ای که در کشور برویم، آثار آن موزه نشان از توانمندی و قابلیت استادان اهل فن و مهارت ایرانیان است.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور خاطرنشان کرد: براساس استاندارد جهانی ایسکو، گواهینامه‌های صادره از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور دارای برد و اعتبار جهانی است.

وی افزود: یک فرد برای ورود به بازار جهانی اگر دارای گواهی نامه آموزش فنی و حرفه ای باشد، به راحتی  می تواند در بازار جهانی ورود پیدا کند.

تغییر نگاه به مهارت، امری ضروری است

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بیان کرد: امروز هیچ کارفرمایی را سراغ نداریم که به صِرف برخورداری از گواهی مدرک عالی دانشگاهی، کسی را برای کار بپذیرد، لذا این نگاه یک واقعیت است، اول باید نگاه خود را تغییر دهیم.

وی با تاکید بر این‌که بازار آذربایجان شرقی باید سرشار از نیروهای خلاق باشد، گفت: آذربایجان شرقی به دلیل وجود زیرساخت‌های تربیت و مهارت، قابلیت تربیت افراد ماهر را دارد و در این استان صنایع مادر و مرجع وجود دارد.

خود اشتغالی از طریق مهارت محقق می شود

هاشمی گفت: مهارت محدود به اشتغال نیست، مهارت عامل ایجاد زیست مساملت آمیز نیز است و می‌تواند بستر را برای بودن با معرفت در جهت پیشرفت شکل دهد و معتقدم اخلاق حرفه ای در هر بخشی جزو ضرورت‌های جامعه است.

وی بیان کرد: تقاضای اساسی و اول جامعه‌ی جویای کار از ما، شغل است، همه‌ی کار نیز در حوزه‌ی کارآفرینان نمونه و دولت انباشت شده و امروز باب سرمایه گذاری برای دولت نیز سخت شده است، باید واقعیت زندگی با تحریم‌ را بپذیریم، عرضه نفت اکنون به زمان عرضه‌ی نفت در دهه ۶۰ رسیده است.

وی تاکید کرد: امروز به خود اشتغالی باید توجه جدی شود، خود اشتغالی نیز از طریق مهارت محقق می‌شود.

هاشمی یاد آور شد: طی هشت ماه اخیر حدود ۱۲۰۰ فرصت شغلی در بخش کشاورزی با مرکز پژوهش و آموزش وزارت جهاد کشاورزی مطالعه کرده‌ایم که تاکنون ۲۵۰ فرصت شغلی را در حوزه‌ی کشاورزی با تمامی زیرفصل‌ها نهایی کرده‌ایم.

وی بیان کرد: جوان امروزی طالب کار است و تمرکز برای ورود به حوزه‌ی دولت نیز دیگر جواب نمی‌دهد چون دولت هم با تورم نیروی انسانی مواجه است‌.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با تاکید بر این‌که سال ۱۴۰۰،  بهار آموزش‌های آزاد است، گفت: اکنون از سه سطح آموزشی عبور کرده و می‌توانیم مابقی سطح‌ها را برای آموزشگاه‌های آزاد محول کنیم، تا بتوانیم پایه گذار فضایی در کشور باشیم.

وی تاکید کرد: از همه انتظار داریم به بخش مهارت به شکل جدی‌تری ورود کنند، اکنون سرعت شگفت انگیز تکنولوژی را می بینیم، جهان امروز به دلیل شیوع کرونا با سقوط اقتصادی روبرو است، برای ما نیز مشخص شد به زیرساخت‌ها و آمادگی های زیادی در حوزه‌ی آموزش نیاز داریم، کرونا اثبات کرد تجارت الکترونیک جزو ضروریات است.

وی تاکید کرد: اگر قرار است به اشتغال پایدار و زایش زا برسیم، شرط آن روی آوری به نیاز زمان است، باید تغییر را بپذیریم و قطعا مهارت یکی از الزامات تغییر است.

شعبه مرکز تربیت مربی در شمال غرب کشور در آذربایجان شرقی راه اندازی می شود

در ادامه هاشمی بر شناسایی استادکاران و مربیان اهل مهارت در استان تأکید کرد و از راه اندازی شعبه مرکز تربیت مربی در شمال غرب کشور در آذربایجان شرقی خبر داد.

معاون وزیر با بیان این‌که جایگاه «دپارتمان های فرش و کفش» در آذربایجان شرقی است، افزود: به دلیل وجود ظرفیت‌های زیادی در بخش فرش در این استان به راحتی می‌توان مربیان و استادکاران ماهر در هر بخش و صنعتی را شناسایی کرده و از این ظرفیت در مراکز آموزش فنی و حرفه ای استفاده کرد.

وی با بیان این‌که بیش از ۵۰ درصد ورودی کارگاه‌های فنی و حرفه ای کشور را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهد، گفت:  آموزش ضمن کار، یک ضرورت است هر واحدی که برای آموزش و ارتقای مهارت سرمایه گذاری کند، از مالیات آن واحد کسر خواهد شد.

 وی در بخش دیگر سخنان خود، افزود: لایحه‌ای برای مقطع اول و دوم متوسطه  تنظیم می‌شود تا در آینده هیچ دانش آموزی دبیرستان را ترک نکند مگر اینکه یک مهارت را آموزش ببیند.

بر اساس این گزارش، معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، با هدف حضور در شورای مهارت استان،  افتتاح پروژه های استانی، انعقاد تفاهم  نامه همکاری آموزشی، بازدید از صنایع،  مراکز دولتی و آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای، یازدهم و دوازدهم خرداد ماه به استان آذربایجان شرقی  سفر کرد.

این گزارش می افزاید: هاشمی تا کنون به استان­های بوشهر، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان، البرز،کرمانشاه، خوزستان، قم ، قزوین و مرکزی سفر کرده است و استان آذربایجان شرقی مقصد سیزدهمین سفر استانی وی است.

 

 

 

 


١٢:٤٩ - دوشنبه ١٢ خرداد ١٣٩٩    /    شماره : ٢٤٨٣    /    تعداد نمایش : ٥٣٩







منو اصلی
عنوان

 

 

 

 

آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 520842 | بازدید امروز : 626 | کل بازدید : 3425884 | بازدیدکنندگان آنلاين : 2 | زمان بازدید : 0/1562