سال 1401 سال تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین(مقام معظم رهبری)
صفحه اصلی|تماس با ما|پست الکترونیک|نقشه سایت|رسيدگي به شكايات|پرسشهای متداول|عضویت|ارتباط با مسئولین|English


  چاپ        ارسال به دوست

علی اوسط هاشمی:

توانمندسازی نیروی انسانی در مناطق آزاد، توسعه روابط مهارتی با کشورهای همسایه را محقق می سازد

علی اوسط هاشمی، معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در آیین امضای تفاهم نامه همکاری با دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی کشور، گفت: توسعه نیروی انسانی در مناطق آزاد، توسعه روابط مهارتی با کشورهای همسایه را محقق می سازد.

به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، علی اوسط هاشمی، معاون وزیر تعاون و رئیس سازمان، سی ام دی ماه سال جاری در نشست امضای تفاهم نامه مذکور گفت: انعقاد این تفاهم نامه در آستانه فرا رسیدن دهه مبارک فجر با هدف ارتقای نقش آفرینی هم وطنان را به فال نیک می گیریم.

هاشمی با اشاره به اینکه انگیزه این تفاهم‌نامه با نقش دروازه‌داری مناطق آزاد در روابط بین‌الملل است، اظهار داشت: علاوه بر اینکه این تفاهم‌نامه، رسالت ارتقای توانمندی منابع انسانی برای استفاده حداکثری از ظرفیت مناطق ساحلی و دریایی دارد، ماموریت‌هایی هم برای توسعه سطح مهارت فعلی در این مناطق در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه پیشرفت جوامع بر پایه توسعه انسانی است و سایر منابع ابزاری برای پیشرفت هستند، تصریح کرد: محور توسعه، انسان است. اگر انسان دارای مهارت و توانمندی باشد، در هر مقطع تحصیلی می‌توان این توانایی را در جهت پیشرفت کشور به کار گرفت.

هاشمی افزود: پتانسیل مناطق آزاد بالا است و در نقاط جمعیتی‌ استوار هستند، شعارمان در این مناطق باید این باشد که هیچ شهروند ساکنی در مناطق آزاد نباید بی‌مهارت باشد.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور تصریح کرد: موضوع توانمندسازی منابع انسانی از یک سو نیازمند نگاه بلند و زمانبر، برای تحقق شعار هر ایرانی یک مهارت است که این یک نگاه وسیع حکومتی و ملی را می‌طلبد و در نگاهی دیگر، خودمان با تفکر منطقی می‌توانیم به جد مطالبه گر ارتقای وزن مهارت باشیم.

معاون وزیر تعاون گفت: تمام مناطق آزاد در کشور ما سرشار از رویش و زایش هستند و کشور ما جزو نادر کشورهایی است که با داشتن ۱۵ کشور همجوار باید با استفاده از این موقعیت به نحو شایسته استفاده و خلق فرصت کند.

وی با اشاره به لزوم رقابت‌زا کردن صنایع و اقتصاد در کشور گفت: کیفیت بخشی و رقابت‌زایی محصولات بر پایه دانایی و توانمندی نیروی انسانی و به نوعی به رخ کشاندن مهارت در جهت ارتقای اشتیاق کشورهای همسایه برای توسعه روابط مهارتی یک عنصر ارزشمند محسوب می شود.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با اشاره به مزیت لازم نبودن ویزا برای رفت و آمد در مناطق آزاد گفت: امید است که هیچ کارآفرین، سرمایه‌گذار و واحد صنعتی کشورمان در تنگنای فقدان نیروی ماهر به سر نبرد و با اعلام نیاز، نیروی کار ماهر در اختیارش قرار بگیرد.

وی در ادامه گفت: انتظار ما این است هر کسی که در مناطق آزاد حضور پیدا کرد به قابلیتی برسد که وقتی خواست به سرزمین یا مناطق دیگری برود منشاء اثر باشد و قابلیت او در کارآفرینی به اثبات برسد.

علی اوسط هاشمی افزود: آمادگی داریم تا متناسب با تقاضای مدیران مناطق آزاد براساس آمایش، نیازسنجی و قابلیت مناطق، کارگاه‌هایمان را تجهیز و به‌روز کنیم به گونه‌ای تجربه و دستاورد با برد ملی به دست آوریم.

وی گفت: در مناطق آزاد با خلق فرصت‌های منطبق با مشاغل و تکنولوژی های نو، این آمادگی را خواهیم داشت تا نیروی ماهر مطابق با تقاضای مدیران مناطق مذکور را تامین کنیم.

معاون وزیر کار با اعلام خبر انعقاد تفاهم ‌نامه‌ همکاری با سازمان منطقه آزاد اروند در 25 دی ماه سال جاری گفت: تفاهم نامه با دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد، مرجع همکاری و انعقاد تفاهم نامه با سایر مناطق آزاد کشور است.

اوسط هاشمی تصریح کرد: متاسفانه تاکنون بر پایه مهارت، ورود فعالی در مناطق مرزی و محلی نداشته‌ایم و باید بر این مسئله تاکید کنیم و نباید سرمایه اجتماعی نهفته در مناطق مرزی را دست‌کم بگیریم.

وی تصریح کرد: به خصوص مناطق ساحلی زمینه زیادی برای تمرکز دارد. بنابراین اهم تلاش ما اولویت دادن به نیروهای محلی در بحث مهارت‌آموزی است.

 رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: تأسیس مجتمع های فنی و مهارتی در مناطق آزاد، ایجاد مراکز آموزش فنی و حرفه ای بین المللی، برگزاری مسابقات بین المللی مهارت و میزبانی المپیادهای مهارتی آسیایی و اوراسیایی، می تواند از دستاوردهای همکاری این سازمان با مناطق آزاد باشد.

هاشمی در ادامه به ارتقای وزن اجتماعی مسابقات مهارتی تأکید کرد و گفت: رقابت های مهارتی به لحاظ اثرگذاری در زندگی مردم با ایجاد موقعیت نقش آفرینی برای جوانان در موضع شغلی و معیشت آبرومندانه و با عزت،  همچون مسابقات ورزشی ارزش و قابلیت دارند.

 

معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد:

شکل گیری گفتمان اجتماعی مهارت در کشور ضروری است

محمدرضا رستمی معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد نیز در این مراسم گفت: خودباوری و خوداتکایی از طریق افزایش مهارت ها و قابلیت ها به دست می آید. در گذشته بیش از حد در توسعه دانش متمرکز شدیم و بسیاری از جوانان و نوجوانان را به سمت دانشگاه هایی سوق دادیم که این باعث شد بر دانش صرف تمرکز داشته باشند و در بدترین حالت تمرکز بر مدرک و عنوان فارغ التحصیلان دانشگاهی را یدک بکشند. اما دانش بدون مهارت نمی تواند نیازهای متعدد جامعه را پوشش بدهد و در اشتغال توفیق یابد.

رستمی با اشاره به اینکه این تفاهم نامه منقعده، چهار گروه را هدف گرفته است، اظهار داشت: در قالب این تفاهم نامه جامعه محلی مناطق آزاد، فعالین کسب و کار، سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی و فعالان حوزه بین الملل در مناطق آزاد می توانند از آموزش های فنی و حرفه ای برخوردار شده و توانمند شوند.

وی با تأکید بر شکل گیری گفتمان اجتماعی مهارت،  مفهوم استقلال واقعی را توجه به خوداتکایی و خوباوری عنوان کرد و افزود: در این زمینه نیروی انسانی آموزش دیده و توانمند بسیار اهمیت دارد. 


١١:٥٠ - سه شنبه ١ بهمن ١٣٩٨    /    شماره : ٢٣٩٣    /    تعداد نمایش : ٤٥٥







منو اصلی
عنوان

 

 

 

 

آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 523082 | بازدید امروز : 119 | کل بازدید : 3435058 | بازدیدکنندگان آنلاين : 1 | زمان بازدید : 0/4063