سال 1401 سال تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین(مقام معظم رهبری)
صفحه اصلی|تماس با ما|پست الکترونیک|نقشه سایت|رسيدگي به شكايات|پرسشهای متداول|عضویت|ارتباط با مسئولین|English


  چاپ        ارسال به دوست

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور:

تغییر نگاه جامعه به مهارت آموزی با کمک رسانه ها میسر می شود

علی اوسط هاشمی، معاون وزیر تعاون و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در نخستین نشست خود با اصحاب رسانه گفت: ارتقای اعتماد مردم به مهارت و آموزش های فنی و حرفه ای یک صیانت ملی است که نیازمند ایجاد نگاه ارزشی به مهارت آموزی با بهره گیری از ظرفیت رسانه ها است.

به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، نخستین نشست خبری علی اوسط هاشمی، رئیس سازمان با حضور معاونین و مدیران ستادی و اصحاب رسانه دوشنبه 20 آبان سال جاری در سالن مهارت ستاد سازمان برگزار شد.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان این که باید  بپرسیم چرا سخن از پیوست مهارت در اقتصاد کلان به میان نمی‌آید گفت: برای خروج مهارت از غربت به اندیشیدن با هم  و یاری اصحاب رسانه نیاز داریم تا وزن و ارزش اجتماعی مهارت در جامعه بالا رود.

بنابراین گزارش،رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، با تأکید بر ساختن یک جامعه ماهر و اندیشیدن به مهارت در همه ابعاد، گفت: آموزشی برای کشور تأثیرگذار خواهد بود که به توسعه کلان در همه جوانب اعم از اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و ایجاد اشتغال پایدار منجر شود.

وی بازنگری در سازمان آموزش فنی و حرفه ای در  هم گام شدن با سرعت پیشرفت دانش و تکنولوژی، نگاه به آینده و تغییرات پیش رو را برای ایجاد موج نوین مهارت آموزی در جامعه مهم ارزیابی کرد و گفت: رسانه می تواند مهارت را در نگاه و افکار عمومی زیبا جلوه دهد.

هاشمی تأکید کرد: باید با استراتژی بلند در سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور هم سو با افقی منطبق با سرعت تکنولوژی و دانش پیش رویم تا در موضع فعال مورد انتظار جامعه ظاهر شویم.

هاشمی، کشور ایران را سرشار از آثار انسان های با مهارتی نامید که اسباب پیشرفت کشور را فراهم کرده اند و هنوز آثار دانایی و مهارت آنان هویدا است و افزود: این مهارت باید با وجود چالش هایی از قبیل تحریم اوج بگیرد تا همواره در دانش و مهارت پیشرو باشیم.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای گفت: ما باید خود را به‌روز کنیم و نباید از یافته‌های روز چه آنچه در جریان است و چه آنچه قابل پیش‌بینی است، عقب بمانیم. باید قوانین‌مان را بازنگری کرده و نگاه‌هایمان را تغییر دهیم.

اوسط هاشمی با اشاره به اینکه مهارت یک ضرورت اجتماعی و اقتصادی است، تأکید کرد: برنامه ششم توسعه و برنامه هفتم در آینده نیازمند جایگاه ویژه مهارت است. ابرچالش ملی کشور، بیکاری است و این مسئله ملت و حکومت را رنج می‌دهد.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: با وجود ظرفیت‌ها در اقصی نقاط ایران با مشکل بیکاری مواجه هستیم و راه برون رفت از آن در گرو ارزش گذاری برای مهارت، ارتقای سطح آن و تربیت انسان ماهر است.

وی افزود: نقدی لازم داریم که به بازنگری در نظام آموزشی و مهارتی بیانجامد. نقد بر خویش  نشان از دانایی است. این نگاه نقادانه ما را به یک کشف واقعی از خود سوق می‌دهد تا به بهتر بودن برسیم. کمک کنیم نگاه کلان به مهارت تغییر کند.

معاون وزیر کار افزود: در سازمان آموزش فنی و حرفه ای و نظام آموزش عالی نیازمند بازنگری جدی هستیم تا جریان ساز شویم و از نگاه جزیره ای به مهارت و آموزش فاصله بگیریم.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در ادامه گفت: 40 سال جهت گیری معطوف به نظام آموزش عالی بوده است و مهارت مغفول مانده است به طوری که سهم آموزش های فنی و حرفه ای  تنها یک و شش دهم درصد از بودجه آموزش کشور است و حدود ۹۶ درصد از سهم بودجه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای صرف پرداخت حقوق و مزایای کارکنان می‌شود.

هاشمی با توجه به رسالت خطیر آموزشی سازمان گفت: باید از ظرفیت شرکای سازمان و آموزشگاه های آزاد استفاده بهینه کرد. وی اشتیاق همکاری این بخش با سازمان را یک قدرت دانست که می تواند با برنامه ریزی مناسب به ثروت تبدیل شود.

مهارت اعتبار محلی تا بین المللی دارد

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای با بیان این که مهارت شأن محلی تا بین المللی دارد، گفت: گواهی نامه مهارتی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بر خلاف مدارک دانشگاهی، با استانداردهای مؤسسه بین المللی ISCO 2008  برابری می کند و قابلیت ترجمه و تطابق با مدارک مهارتی در سراسر جهان را دارا است و صیانت از تداوم ارزش گواهی نامه های مهارت  وظیفه مهم این سازمان است.

معاون وزیر تعاون در ادامه بیان کرد: متاسفانه ارزش مربی در کشور ما پایین‌تر از مشاغل دیگر است در حالی که یک استاد دانشگاه از جایگاه والایی برخوردار است، موقعیت مربیان بسیار پایین است و این مسئله نیاز به توجه زیادی دارد.

هاشمی در ادامه از پیگیری اختصاص بودجه به سازمان از محل صندوق توسعه ملی و منابعی مانند ماده 180، اعتبار اشتغال روستایی، درصدی از منابع مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر و اختصاص 1 درصد درآمد مالیات درکل کشور خبر داد.

اوسط هاشمی با اشاره به اینکه ۴۵ درصد متقاضیان ما را فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها تشکیل می‌دهد، بیان کرد: اشتغال از طریق توانمندی بسیار مهم است و  مشارکت ما با اتاق بازرگانی، نظام مهندسی و شرکت‌های ملی نفت و گاز و شیلات و وزارت جهاد کشاورزی بسیار مهم است.

او تصریح کرد: در حال پیگیری‌هایی هستیم تا از طریق مجلس یا آقای جهانگیری در صورت اجابت خواسته ما از رهبری، تقاضای عنایت ویژه از صندوق توسعه ملی را داشته باشیم.

علی اوسط هاشمی، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، در ادامه سخنان خود، اشتغال از طریق نیروی انسانی ماهر تضمینی برای اشتغال پایدار است و این سازمان تمام تلاش خود را به کار می گیرد تا از طریق جلب اعتماد دستگاه های اجرایی سرمایه ساز بودجه لازم برای گسترش آموزش های مهارتی را فراهم کند.

وی ادامه داد: سازمان آموزش فنی و حرفه ای، زیرساخت های لازم از قبیل نیرو، مربی و مراکز آموزشی  برای پاسخگویی به نیازهای مهارتی کشور چه در سطح بومی و چه در سطوح جهانی را دارد.

معاون وزیر و رئیس سازمان، در پاسخ به سؤال خبرنگاران در خصوص اشتغال مهارت آموختگان، گفت: سیاست سازمان بر این مبنا است که نیروی مهارت آموخته در موضع اشتغال پایدار قرار گیرد و تاکنون 60 درصد این امر محقق شده است.

هاشمی، در همین رابطه افزود: هم اکنون سهم مهارت آموزی در صنعت نفت و گاز  بسیار پایین  است که باید در بودجه دیده شده و افزایش یابد. همچنین ترتیبی اتخاذ شود تا بخش صنایع موظف به استخدام نیروی ماهر باشند.

این گزارش می افزاید، هاشمی، رئیس سازمان در پایان ضمن قدردانی از نقش رسانه ها در گسترش نهضت مهارت افزایی گفت : برکت وجود رسانه در تنویر نگاه و افکار بر هیچ کس پوشیده نیست وخواستار همراهی مستمر و مسئولانه رسانه ها در این مسیر شد.

 


١٥:٤٨ - دوشنبه ٢٠ آبان ١٣٩٨    /    شماره : ٢٣١٥    /    تعداد نمایش : ٥٢٣







منو اصلی
عنوان

 

 

 

 

آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 520977 | بازدید امروز : 581 | کل بازدید : 3426720 | بازدیدکنندگان آنلاين : 2 | زمان بازدید : 0/2656